Om Sven

sven-nyast

Om mig och om att bli Jägare

Att bli jägare kan vara något helt naturligt för somliga och något stort, spännande och nytt för andra. Det som somliga föds till kan vara en lång och komplicerad resa för andra.

Själv är jag ett asfaltsbarn som aldrig var omgiven av släkt och vänner som jagade. Detta har lett till att jag fått söka all information och finna alla tips och råd i böcker, tidningar och på internet. Jag har också längs resans gång hittat hjälpande personer som på ett mycket bra och vänligt sett guidat mig närmare målet.

Mitt främsta syfte med denna blogg är att förmedla mina upptäckter och erfarenheter som att vara en nybliven jägare gett mig, kanske också kunna hjälpa någon annan som är i samma situation som jag.

Jag vill också kunna komma med ett och annat hjälpsamt råd och tips som förenklar för den oerfarna jägaren eller till och med upplysa någon gammal räv om en och annan nyhet.

Förhoppningsvis kommer jag också kunna förmedla en del matnyttig och intressant gällande mina andra intressen så som natur i allmänhet och fiske i synnerhet.

———-

ibland funderar jag på livet och tänker på hur allt kunnat bli om jag valt att göra saker annorlunda. Vad hade hänt om jag inte valt att läsa till ekonom på gymnasiet utan att valt en inriktning mot skog och natur? Vad hade hänt om jag tackat nej till mitt första IT jobb och sagt att ”nej – jag ska göra något annat!”? Hade jag då varit lyckligare och känt mig mer lugn och harmonisk!

Kanske – Troligtvis!

Jag har länge känt att min plats inte är bakom ett skrivbord eller framför en dator. Jag trivs bättre att sitta på en stubbe i en skog eller att vandra över en äng i något öppet landskap. De redskap jag vill hålla i är inte en datormus eller en fjärrkontroll till en tv utan ett flugfiskespö, en hagelbock eller en kamera.

Jag tycker lika mycket om att vandra eller skida i naturen som att jaga eller fiska. Självklart nöjer jag mig inte bara med det ena utan vill jag göra allt. Detta har kanske att göra med min inbyggda rastlöshet som jag emellanåt försöker döva med hjälp av alla möjliga distraktioner så som alkohol, mat, shopping eller tv-spel.

Jag har länge varit en inbiten flugfiskare och har tidvis lagt ner mycket pengar, tid och energi i att utöva detta intresse men det har alltid känts som det borde finnas något mer.

Jag har aldrig varit så intresserad av att få upp fisken som själva jakten av den och det runt omkring. Att få vistas i naturen, titta på vattnet, känna solen i mitt ansikte. Att få upp fisken har jag alltid sett som en bonus.

Utöver detta har jag har länge drömt om att få gå ut i skogen och jaga, inte för dödandets skull utan som jag tidigare nämnde mera för jakten och frihetskänslan. Grunden till denna längtan ligger nog i upplevelsen av att vara oberoende och känslan av att kunna klara sig själv.

För ca 4 år sedan bestämde jag mig för att ta jägarexamen och att förverkliga dessa drömmar. Nu är jag där med jägarexamen, mina gevär, min Ipad och oanade möjligheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>