Jakt – Himmel eller Helvete

Senaste tiden har jag inte känt mig alls som en riktig jägare eller naturmänniska. Varje gång det har varit dags att ge sig ut i skogen har jag känt mig trött, omotiverad och generellt mera sugen att ligga kvar i sängen och sova. Ihållande förkylningar tillsammans med ett ödesdigert tempo på jobbet har sugit musten ur en, man saknar den dära lusten som infann sig tidigare år när man hoppade upp som en gasell på morgonen för att med springande spänning ge sig iväg ut i skogen till alla väntandes djur.

Hösten har varit präglad av ett konstant dåligt samvete för att man inte tagit sig ut i skogen oftare, funderingarna har snurrat i skallen att man borde byta intresse och göra något som inte innebär att man behöver gå upp klockan fem, packa en massa prylar att släpa på för att sen bli uppäten av myggor eller att frysa fötterna och fingrarna av sig.

Man kan väl säga att till Älgjakten som stundade förra veckan såg jag både fram emot och bävade för. Jag har funderat på vad det är som driver mina kamrater till att varje liten ledig stund vilja ge sig ut och jaga, varför verkar dom ha lust och ork hela tiden men inte jag?

Jag hade ändå sett fram emot att kunna vara lite ledig under premiärveckan för att ge mig ut med nya jaktlaget. Kunna känna lite lugn och ro på passet och vid lägerelden. Detta tillät dock inte mitt jobb som för tillfället kräver all min tid och energi.

Jag fick nöja mig med att ge mig ut på lördagsmorgonen tillsammans med mina gamla kamrater. Där jagar vi enligt tradition endast under helgen. Dagen blev vad man kunde förvänta sig, en ganska trevlig dag i goda vänners lag men ingen älg så långt ögat såg.

Söndagen blev en blandad upplevelse, kallt som tusan på första passet där jag återigen stod och funderade på vad jag höll på med. Tankarna och fantasierna vandrade iväg till ett riktigt varmt jaktställ jag tittat på tidigare hos XXL, jag ångrade bittert att jag inte satt på mig mera kläder.

Dagen avslutades dock med att vi sköt en fin tjur, vi fick därefter ägna många timmar med att få ut den från såten samt transport, flåning och hängning. Mitt under dessa sista timmar av söndagens jakt försvann all funderingar om kyla och andra eländen. Livet var återigen på topp och man kom hem glad i hågen, knottbiten, frusen och skitig från topp till tå.

Nu sitter jag här knottbiten i hela ansiktet och ser fram emot fortsatt jakt på lördag. Spänningen och energin har kommit tillbaka och saker och ting känns för tillfället ganska lätta igen :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>