Wehunt – inte mer än en halvavancerat kartapp

I dag tänkte jag recensera en mobilapp, en app som skulle kunna vara fantastisk men som inte når hela vägen fram.

Jag var ganska tidig med att börja använda Wehunt. Tänkte att här finns det ju oanade möjligheter. Den stora fördelen med appen är tillgången till fastighetskartan, så har tillbakatittandes över användandet av den är det just den funktionen man använt allra mest. Det är riktigt bra att man kan märka ut sitt jaktområde och dela det med andra. Tyvärr kan man inte få ut det ifrån telefonen  är förskräckligt. Man måste alltså ha ett annat program om man vill skapa en karta på papper eller web, vilket dom flesta som jag känner i alla fall vill.

wehuntkartaTanken med appen är god men det är nog där det stannar. I början kämpade man för att alla jaktlaget skulle använda den men ett par vitala brister gör det svårt. Har själv provat denna med iphones och iPad. Vänner och bekanta på Android telefoner.

Den stora gemensamma nämnaren mellan de olika lurarna är att appen är batterislukande och kan få vilken telefon som helst att dö utav soppatorsk i skogen. Är det dessutom någon minusgrad är det i stort sett kört från början.

Som sagt jag använder den för kartan, vindriktning och avståndsbedömningen, inget annat. Dock behåller jag den och vill inte göra mig av med den därför att som karta är den bra. Men att ha igång på telefonen under en hel jakt för att utnyttja funktionerna i den har jag inte. Känner heller inte någon annan som använder den på det sättet heller.

Ett par förbättringar vore att rekommendera:

1, Se till att den inte slukar så mycket batteri. Kanske är omöjligt i och med arkitekturen i telefonerna och operativsystem, vad vet jag?

2, Se till att kunna få ut kartorna ur luren så att allt arbete kan återanvändas och så man inte behöver göra om allt nedlagt arbete.

3,  Se till att man alltid kan se en jaktlagsmedlem om den är på marken. Inte bara under en arrangerad och inbjuden jakt.

Till WeHunt ger jag 5 av 10 slaktarknivar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>