Sista älgjakten för året

Då var årets sista älgjakt avklarad. Vi är ett tappert gäng som har kämpat i ur och skur men bara lyckats fälla en älg. Troligtvis har vi lite djur på vår mark i år, detta återspeglar sig i de få observationer och fällda djur det blivit. Åsikterna i laget går isär om det är vi som jagar på fel sett eller om det faktiskt är antalet djur. Vi har faktiskt haft djur i såten som smitit ut och vi har sett spår och legor.

Efter årets sista jakt gick diskussionerna heta över hur vi ska jaga nästa år och hur vi ska organisera oss. Som sagt vi är ett gäng fullvuxna som alla har åsikter om vad som kan vara bäst och vilka strategier man ska ha. En het diskussion var hur vi ska organisera oss för att alla ska trivas och tycka det är roligt trots den knapra utdelningen. Det finns många anledningar man har för att jaga, en del för gemenskapen, en del för kött andra för naturupplevelsen. Alla är vi dock eniga om att man måste ha roligt när man jagar. Har vi inte det lämnar folk gruppen och söker sig någon annanstans.

Så fokus inför nästa års jakt blir att ha skoj tillsammans, lagom mycket jakt utan att folk upplever att det blir för många måssten. Hatten av till alla goda jaktkamrater som har slitigt i skogen trots den magra utdelningen! Salut!

Ser fram mot nästa säsongs stunder framför elden! Nu får man väl se sig om efter lite grisjakt för att ha lite meningsfull sysselsättning fram till nästa höst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>