Älgjakt gav blodad nos och ny T-shirt!

Äntligen var det dags för en helg av jakt! En väldigt efterlängtad söndag kan man lätt påstå, efter att ha haft fullt upp med Jobb, barn och att komma iordning i huset så blir det en välkommen paus i vardagen. Denna helgen stod det älgjakt på menyn, serveringsdags var 07.30 på vår vanliga plats. Som vanligt var uppslutningen bra med ett antal gäster och hundförare som blivit speciellt inbjudna.

Man kan inte påstå att det var en skön, solig och varm dag. Jag fann mig till ro i min fjällduk ganska snabbt.Den var så skön och varm att jag tror till och med jag somnade en stund. Har upptäckt att tar man bort armarna så låter den mycket mindre och man behöver inte vara lika försiktig. Detta gäller bara den fodrade varianten för den tunnare väsnas fortfarande lika mycket.

Efter att hundarna jobbat en stund så fick dom upp ett spår som dom ivrigt följde. Alltid en speciell känsla när man hör dem få upptag och hittat något som dom följer efter. Nu tyvärr smet en stor ko igenom skyttelinjen och simmade bort ifrån oss. Inte mycket att göra åt förutom att hoppas hon kommer tillbaka och gör oss sällskap någon annan dag.

När älgjakten var slut för dagen kände kollegan och jag att vi inte riktigt ville avsluta dagen. Vi tog med oss Jackson för att låta honom möta den vitsvarta gamla bekanta. Det är en grävling som har gjort ganska mycket oreda hos en av dom boende på marken där vi jagar och vi har lovat att göra ett eller ett par försök att få bort den.

När vi kom torpet såg man spår av den överallt och den hade faktiskt gett tomten en rejäl omgång. Jackson var på strålande humör och letade friskt efter sin gamla nemesis. Vi märkte snart att ingen var hemma och beslöt oss för att kolla ett närliggande gryt som inte låg mer än ett stenkast därifrån. Där såg man att aktiviteten hade varit väldigt stor den senaste tiden, färsk spillning och mycket utgrävt. Jackson försvann som en avlöning ner i grytet och började genast utforska det med stor frenesi. tunnelratta_hundtröja-r0953862321a341389b93a2dfdba03b39_v9w7f_8byvr_324Märkte snart hur marken började vibrera och och ljuden började höras djupt under marken. Alltid en kittlande känsla när man hör att dom får kontakt.

Den närmsta halvtimman försökte han flertalet gånger hitta en ny infallsvinkel men återkom till samma ställe där man hörde dom mötas. Lika glad varje gång kom han upp utan någon som helst fruktan. Sista gången med en aningen för blodig nos och man såg där grävlingen nypt honom. Ett stort jack under hakan. Men vad är det för en erfaren och vildsint tunnelråtta.

Det enda jag kunde tänka på var likheten med vietnamkriget och de tunnelråttorna som gick ner i tunnlarna i Cu Chi i jakten på Vietcongsoldater. Dom var antagligen lika knäppa som jackson! Däremot tror jag inte dom såg lika glada ut som han.

Har precis lagt en beställning av en julklapp till honom :) http://www.zazzle.se (se ovan) Han kommer bli så snygg! Får dessutom ge honom ett grisöra också, tror inte han blir lika glad åt något man inte kan äta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>