Älgstyckning gav blodad hand!

Älg2014

Mycket kött blev det, Min lott 17,2 kilo!

 

Då var helgens älg styckad och fördelad. Har inte skrivit något ännu om älgjakten men den historien kommer om ett par dagar. Så länge får vi nöja oss med att älgen har hamnat i frysen. Gänget samlades i kväll för styckning och myspys bland blod och ben.

blodadhand

Naturligtvis lyckades jag själv göra mig illa som vanligt, det var inte bara älgens blod jag fick kämpa med. Som tur var hade vi sjukvårdspersonal på plats och standby i händelse av olycka. Mycket riktigt behövdes det! Samtliga har börjar lära sig att om jag är med och det finns något vasst i närheten så är det en given utgång!

Att jag aldrig lär mig att vara försiktigare runt vassa saker? Men jag är väl en evig kniv och yx optimist. Som tur var räckte det med att bli ihoptejpad denna gång.

Mycket mat blev det i alla fall 17,2 kilo fördelad på färs, stek, ryggbiff, ytterlår, grytbitar och filé. Ser fram emot en snar söndagsmiddag med Älg på menyn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>