Jaktprosa 2 och bloggtrötthet

Jag har under de senaste veckorna upplevt en stor bloggtrötthet. Denna bloggtrötthet har också gått hand i hand med en viss jakttrötthet! Innan så fanns det så få tillfällen man kunde jaga vid så man grep efter första bästa jakt man kunde komma åt! Nu finns det för mycket jakttillfällen och alldeles för lite tid och dagsljus att utnyttja dem.

Har väl en viss förståelse att denna trötthet uppstår men kan ändå inte hantera den på ett bra sätt. Blir smått frustrerad och får dåligt samvete för alla de tillfällen som rinner en ur händerna för jakt men än mer dåligt samvete att jag inte skrivet om de gångerna jag varit ute och vad som har hänt.

——–

Har varit delaktig i ett par jakter efter småvilt på våra marker utanför Hasselfors, båda har slutat med att hunden har gått ner efter grävling och resten av jakten ägnats åt att få ut hunden :)

——–

Har varit iväg på ett par händelselösa älgjakter där det inte blivit mycket till jakt tyvärr. Såg en Älghund nästa bli påkörd av ett tåg med ca en meter till godo, det var otäckt! Glad att hunden, som hade nosen tryckt i backen på spåret hann kliva undan i sista sekund!

Ny mark för vildsvinsjakt!

Fågelutfodring

Fågelutfodring

Har fått tillgång till en ny mark med grisproblem, vi har fått uppgiften att ta hand om grisarna och försöka lösa den problematiken. Mycket skoj att ha något handfast mål att uppnå i jakten! Utmaningen här är att använda omvänd strategi för grisarna. Marken är en utstuderad fågelmark där man planterar in och stödutfodrar för fälthöns. Grisen ställer till med problem på vintern för dessa foderspridare och utfodringsplatser. På sommaren utgör den inga större problem vilket gör att vi får använda omvänd logik än den vi lärde oss på vildsvinsutbildningen. Skräm bort dom från fågelfoderspridarna på vintern och ge dem platser där dom kan känna sig trygga. mm. Har fått tag på lite bekanta som gärna är med och jaga dessa grisar. Blir genast en utmaning att vara ett lag som vill detsamma och har samma förväntningar på jakten och förutsättningarna.

——

Har också lärt mig hur en kladdkaka ska förtäras på jägarmässigt sett :)

Kladdkaka

Kladdkaka

Nu återstår bara att börja jaga gris på allvar och se till att allt praktiskt är löst runt omkring! Samt att lösa upp bloggknutarna så att man får in rutinen att skriva i vardagen igen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>