Ett halsskott avslutade torkan

Resultat av kombijakten 131226

Resultat av kombijakten 131226

Igår sköt jag mitt första djur sedan oktober, trots många jaktdagar under hösten. Jag har visserligen SETT mycket djur men skottchanserna har varit få. Gårdagens jakt var en s.k. kombijakt där allt från rådjur till älgkalv var tillåten. 19 jägare och 2 hundförare sökte av såten som visade sig hålla många rådjur och vildsvin. Råbocken som jag sköt passerade tornet ett antal ggr på några hundra meter och till slut lyckades en hundförare pressa fram den på 50 m. Ett snabbt skott i halsen med min .308 gav önskad knall och fall effekt. Jag kan konstatera att de flera hundra skott som jag har avlagt skjutbanan i år hjälpte till att sätta skottet på exakt rätt ställe samt att Sven‘s handladdade vulkankulor levererade med råge. Köttförstöring var obefintlig, halskotan kapades itu och djuret dog omedelbart. Hundföraren bjöd till och med på beröm över radion. Med detta vill jag inte ”rekommendera” ett halsskott utan goda förutsättningar (stillastående djur med bredsida på ganska nära håll) samt 100% koll på vapnet. Men om och när allt faller på plats känns det extra gott. Den lilla bocken längs till vänster i bilden är därmed det 6:e klövviltet som jag fällt under 2013.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>